Pozivaju se organizacije civilnog društva, pojedinci, mediji, sveučilišta i znanstvene ustanove u RH da predlože kandidate za članove Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice.

Savjet za ljudska prava savjetodavno je tijelo koje razmatra i predlaže strateške smjernice u području promicanja ljudskih prava i sloboda, osigurava kontinuiranu suradnju u području ljudskih prava i sloboda između pučke pravobraniteljice, civilnog društva, akademske zajednice i medija te razmatra druga pitanja od značaja za rad pučke pravobraniteljice u području promicanja ljudskih prava i sloboda.

Više...

Foto: Hina/Dario Grzelj

Povodom smrti bivšeg pučkog pravobranitelja i suca Ustavnog suda, gospodina Jurice Malčića, održana je 16. siječnja 2018. komemoracija u Hrvatskom saboru.

"O radu i zaslugama gospodina Malčića mogli bismo dugo govoriti, a pogledamo li unatrag, možemo zaključiti samo jedno – bio je čvrsta i važna karika u razvoju demokracije i sustava zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj, procesima čiji će plodovi ostati u naslijeđe i generacijama koje tek dolaze. Riječima i djelima zalagao se za opće dobro te branio temeljna načela Ustava Republike Hrvatske – vladavinu prava, jednakost, nacionalnu ravnopravnost, socijalnu pravdu.

Više...

Ostale novosti

  • 1