Zamjenica pučke pravobraniteljice Lidija Lukina Kezić i savjetnica pučke pravobraniteljice Maja Hasanbašić obišle su  29. svibnja Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Kaštijun. Obilazak je obavljen na poziv članice uprave Kaštijun d. o. o. Vesne Dukić, a u sklopu aktivnosti u predmetu otvorenom na vlastitu inicijativu, kako bi se prikupile dodatne informacije o mogućim rješenjima problema s gospodarenjem otpadom i radom pojedinih CGO-ova.

Više...

Priziv savjesti proizlazi iz prava na slobodu mišljenja, savjesti i vjeroispovijedi koje je temeljno ljudsko pravo zajamčeno Ustavom i međunarodnim dokumentima, a u pružanju zdravstvene zaštite omogućen je nizom zakona iz područja zdravstva. Međutim, s obzirom da način osiguranja prava na zdravstvenu uslugu pacijenta pri pozivu na priziv savjesti zdravstvenih djelatnika nije jasno pravno uređen, često dolazi do njegove zlouporabe na štetu pacijenata, a osobito pacijentica.

Više...

Kako bi se upoznala s konkretnim problemima s kojima se u svakodnevnom životu susreću stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije, pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima je od 6. do 10. svibnja posjetila Dubrovnik, Ston, Metković, Kulu Norinsku, Korčulu i Lastovo.

Više...

Ostale novosti

  • 1