Stupanjem na snagu Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, Pučki pravobranitelj dobit će 1. srpnja ove godine novi mandat tijela za zaštitu prijavitelja, tzv. zviždača. Posljedica je to donošenja ovog zakona, izglasanog na 11. sjednici Hrvatskog sabora 8. veljače 2019., a  objavljenog 20. veljače u Narodnim novinama broj 17/19.

Više...

S ciljem ulaganja snažnijih napora za iskorjenjivanje siromaštva, osiguranju dostojanstva na radu i ravnopravnosti spolova te postizanju socijalne sigurnosti i pravde za sve, Svjetski dan socijalne pravde obilježava se svake godine 20. veljače, a socijalna pravda moguća je jedino u društvima u kojima se poštuju sva ljudska prava i temeljne slobode.

Više...

"Bolestan čovjek zna mnogo štošta, o čemu zdrav i ne sluti.", riječi su norveškog književnika Arnea Garborga. Dok stanje fizičkog i psihičkog blagostanja ne zamijeni bolest, nismo ni svjesni da pogled na život dolazi iz dvije različite perspektive, očima zdrave i očima bolesne osobe. Utemeljitelj Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11. veljače, papa Ivan Pavao II., u svojim porukama povodom ovog dana, obratio je pažnju na potrebe bolesnika, na nužnost liječenja i njege kroz humani pristup osobi, te na postojanje podrške koja uvelike jača psihičku snagu bolesnika na putu prema ozdravljenju.

Više...

Ostale novosti

  • 1