Umirovljenici koji su otišli u mirovinu nakon 1. siječnja 2014. godine i dalje neće imati pravo na dostavu mirovine poštom, već isključivo putem banaka koje mogu, ali i ne moraju, nuditi ovu uslugu. Pučka pravobraniteljica Lora Vidović predložila je Ministarstvu rada i mirovinskog sustava da, prilikom izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju, otkloni ovu neravnopravnost, barem za građane koji su slabije pokretni zbog narušenog zdravlja ili žive u prometno izoliranim područjima, no njena je preporuka odbijena.

Više...

Nakon dvotjednoga završnog usuglašavanja među 196 zemalja UN-a i EU na konferenciji COP 24, sredinom prosinca 2018. u Katowicama je usvojen paket pravila za provedbu Globalnoga sporazuma o klimatskim promjenama, odnosno za operacionalizaciju Pariškoga sporazuma iz 2015. Mukotrpan rad na pregovaranju financijskih obveza država članica, praćenju napretka te povećanju doprinosa na suzbijanju negativnih posljedica klimatskih promjena trajao je pune tri godine zbog otpora kojeg pružaju gospodarske velesile a koje su ujedno i najveći zagađivači.  

Više...

Nepovjerenje u institucije jedan je od ključnih problema koji muči hrvatske građane, složili su se studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović, tijekom posjete studenata Uredu pučke pravobraniteljice 7. prosinca 2018.

Više...

Ostale novosti

  • 1