Ured pučke pravobraniteljice u suradnji s partnerima provodi projekt „Povelja o temeljnim pravima u sudskom postupku“. Cilj je podići razinu svijesti o važnosti primjene Povelje o temeljnim pravima na nacionalnoj razini.

Savjetnici pučke pravobraniteljice Aron Pecnik i Mladen Stojanović  posjetili su 7. i 8. studenog  2017. tri osječke gimnazije kako bi učenicima trećih i četvrtih razreda održali edukaciju o promociji i zaštiti ljudskih prava te suzbijanju diskriminacije. Tako su učenici Prve opće gimnazije, Treće matematičke gimnazije i Gaudeamus privatne gimnazije s pravom javnosti imali prilike iz prve ruke doznati više o ulozi i radu Ureda pučke pravobraniteljice na snažnijoj zaštiti građana.

Foto: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Ljudska prava starijih osoba bili su tema sastanka pučke pravobraniteljice Lore Vidović i ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić, održanog 24. srpnja 2017.

Razgovarale su o dugotrajnoj institucionalnoj skrbi, posebice o dodatnom naplaćivanju pojedinih usluga te cijenama smještaja u decentraliziranim domovima te o problemima zaposlenika. Tema su bile i zlouporabe ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju i potreba uvođenja mehanizama koji bi zaštitili primatelje uzdržavanja.

Ostale novosti

  • 1