Najava: Konferencija o ljudskim pravima korisnika domova za starije i nemoćne

Ususret Međunarodnom danu ljudskih prava, koji se diljem svijeta obilježava 10. prosinca, pučka pravobraniteljica Lora Vidović organizira konferenciju "Ljudska prava nemaju rok trajanja: Život u domu za starije i nemoćne". Konferencija će se održati u petak, 8. prosinca 2017. od 10 do 12 sati u Domu za starije osobe Centar (Klaićeva 10, Zagreb). Cilj je potaknuti javnu raspravu o stanju ljudskih prava starijih osoba koje trebaju ili koriste dugotrajnu skrb u Hrvatskoj.

Uz pravobraniteljicu, na konferenciji će govoriti državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, glavna sestra u Domu Sv. Josip Marijana Lukšić-Puljak, savjetnica pučke pravobraniteljice Silvija Trgovec Greif te korisnice Doma za starije osobe Centar Mira Šiljak i Bosiljka Kosar.

Također će biti predstavljen Priručnik o pristupu dugotrajnoj skrbi utemeljenom na ljudskim pravima. Pripremila ga je Europska mreža nacionalnih institucija za ljudska prava (ENNHRI), u sklopu projekta u kojem je sudjelovao i Ured pučke pravobraniteljice.

Program konferencije možete vidjeti u privitku.

Ostale novosti

  • 1