NPM obišao Zapovjednu satniju Zapovjedništva HRM Sv. Nikola – Lora i pritvorsku policijsku jedinicu u PU splitsko dalmatinskoj

Dana 18. ožujka 2013. godine članice Nacionalnog preventivnog mehanizma nenajavljeno su obišle Zapovjednu satniju Zapovjedništva Hrvatske ratne mornarice „Sv. Nikola“ – Lora, a 19. ožujka 2013. godine pritvorsku policijsku jedinicu u PU splitsko dalmatinskoj.

Cilj obilaska bio je utvrditi uvjete smještaja u prostorijama, koje koristi Vojna policija, za privremeno zadržavanje pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske te uvjete u prostorijama pritvorske policijske jedinice PU splitsko dalmatinske. Također, izvršen je uvid u postojeću dokumentaciju i obavljeni su razgovori s vojnim policajcima i policijskim službenicima sa svrhom dobivanja uvida u postupanje prema osobama lišenim slobode.

O utvrđenom bit će sastavljena izvješća s preporukama koja će biti dostavljena Zapovjednoj satniji Zapovjedništva HRM i Ministarstvu obrane odnosno PU splitsko dalmatinskoj i Ravnateljstvu policije Ministarstva unutarnjih poslova.

 

Ostale novosti

  • 1