Posjeta Državnom preventivnom mehanizmu Slovenije

U razdoblju od 22. do 23. studenoga 2012. godine izaslanstvo pučkog pravobranitelja (zamjenik pučkog pravobranitelja, dvije savjetnice pučkog pravobranitelja ovlaštene za obavljanje poslova NPM-a, predstavnica udruga registriranih za obavljanje djelatnosti iz područja ljudskih prava u NPM-u, savjetnica pučkog pravobranitelja za međunarodnu suradnju i vježbenik u Uredu) bilo je u studijskoj posjeti Državnom preventivnom mehanizmu (DPM) Slovenije, koji od ožujka 2008. godine djeluje u okviru institucije Zaštitnika/ce ljudskih prava Slovenije (Ombudsmana).

Tijekom posjeta članovi našeg izaslanstva imali su prigodu upoznati se s organizacijom i načinom rada DPM-a te razmijeniti iskustva sa slovenskim kolegama o svim bitnim pitanjima funkcioniranja nacionalnog preventivnog mehanizma.

U okviru studijske posjete, zajedno sa članovima slovenskog DPM-a, hrvatsko je izaslanstvo dana 23. studenoga 2012. godine posjetilo i Jedinicu za forenzičnu psihijatriju pri Sveučilišnom kliničkom centru u Mariboru. Tijekom posjeta članovi izaslanstva obišli su sve prostorije Jedinice te razgovarali s ravnateljem Sveučilišnog kliničkog centra i zdravstvenim radnicima Jedinice.Ostale novosti

  • 1