Primanje pritužbi građana u Karlovcu, Vojniću i Krnjaku

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima će 12. i 13. rujna 2018. boraviti u Karlovačkoj županiji. Terenski rad uključivat će niz sastanaka i susreta s građanima, udrugama i nadležnim tijelima u različitim dijelovima županije, odnosno u Karlovcu, Barilovićima, Vojniću, Krnjaku, Rakovici i Plaškom.

Tom prilikom, savjetnici pravobraniteljice primat će pritužbe građana u Karlovcu, Vojniću i Krnjaku. Tako će svi koji žive na tom području, a misle da su im ugrožena ili prekršena ljudska prava ili da su diskriminirani, o svojim problemima moći razgovarati sa savjetnicima. To će moći učiniti u srijedu 12. rujna u Karlovcu (od 10 do 13 u prostorima Grada) te u četvrtak 13. rujna u Vojniću (od 9.30 do 11.30 u Domu kulture) i Krnjaku (od 12.30 do 14.30 u općinskoj vijećnici).

Terenski rad jedan je od načina detaljnijeg upoznavanja s problemima građana na određenom području, a Karlovačka županija deveta je u nizu koje će pravobraniteljica posjetiti. Na temelju tako prikupljenih informacija, nadležnim tijelima upućuje preporuke za podizanje kvalitete života građana, kroz snažniju zaštitu ljudskih prava i borbu protiv diskriminacije. Koliko su ti ciljevi važni za Karlovačku županiju, govore i predviđanja demografa. Prema njima, upravo će u ovoj županiji, uz Šibensko-kninsku, Požeško-slavonsku, Ličko-senjsku i Sisačko-moslavačku, broj stanovnika do 2051. godine pasti za čak 40-60 posto.

Nejednak regionalni razvoj Hrvatske zasigurno je jedan od uzroka takvih trendova. Na njega, s fokusom na ruralna područja, pravobraniteljica upozorava javnost, Sabor i nadležna tijela u godišnjim izvješćima. Poseban naglasak je pri tom na (ne)dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga, ali i javnog prijevoza, vodoopskrbe i odvodnje, o čemu je detaljno izvijestila i u Izvješću za 2017., koje je Sabor u lipnju podržao.

 

RASPORED PRIMANJA GRAĐANA*

Karlovac, srijeda 12. rujna 2018.

10,00 – 13:00 zgrada Grada Karlovca (Banjavčićeva 9, I. kat, soba br. 13)

 

Vojnić, četvrtak 13. rujna 2018.

9,30 – 11,30 Dom kulture (Andrije Hebranga 2)

 

Krnjak, četvrtak 13. rujna 2018.

12,30 – 14,30 općinska vijećnica

*Radi zaštite privatnosti građana, nije predviđeno medijsko praćenje ove aktivnosti.

Ostale novosti

  • 1