JAVNI POZIV: predlaganje člana Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice iz reda nacionalnih manjina

Pozivaju se predstavnici iz redova nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj da predlože kandidata za člana Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice. Temeljem ovog poziva, pučka pravobraniteljica imenovat će člana Savjeta iz reda predstavnika nacionalnih manjina na vrijeme od četiri godine.

Svi prijedlozi moraju sadržavati životopise predloženih osoba, pismo obrazloženja prijave, popis i kratak opis do sada provedenih aktivnosti u području zaštite i promicanja ljudskih prava (npr. projekti, istraživanja, novinarski članci, znanstveni radovi ) i potvrdu da nisu osuđivani za kaznena djela. Ovaj poziv otvoren je danom objave na internetskim stranicama pučke pravobraniteljice, a prijave će se zaprimati do 28. ožujka 2018. godine. Nepotpune i nepravodobne prijave te prijave koje nisu poslane na natječajem određeni način neće se razmatrati.

Savjet za ljudska prava savjetodavno je tijelo koje razmatra i predlaže strateške smjernice u području promicanja ljudskih prava i sloboda, osigurava kontinuiranu suradnju u području ljudskih prava i sloboda između pučke pravobraniteljice, civilnog društva, akademske zajednice i medija te razmatra druga pitanja od značaja za rad pučke pravobraniteljice u području promicanja ljudskih prava i sloboda.

Više detalja možete pronaći u privitku.

 

 

 

Ostale novosti

  • 1