Područni ured pučke pravobraniteljice u Osijeku započinje s radom

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović predstavit će rad i ulogu Pučkog pravobranitelja prilikom otvaranja Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Osijeku, na adresi Hrvatske Republike 19/I u srijedu 26. studenoga 2014. u 12:00 sati.

Osim pučke pravobraniteljice Lore Vidović, prvom javnom predstavljanju Ureda prisustvovat će Mira Lulić, članica Savjeta pučkog pravobranitelja, predstojnica Katedre za međunarodno pravo i voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija Ljudska prava na Pravnom fakultetu u Osijeku, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Kroz djelovanje Područnog ureda, želimo ostvariti suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici – županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bismo doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti.

Ujedno se želimo približiti i građanima, jer su njihova očekivanja od naše institucije, koja ima široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma, sve veća

Pučka je pravobraniteljica do sada imala Ured isključivo u Zagrebu s toga se  mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu prituživali i tražili zaštitu svojih prava, što će se otvaranjem ovog Ureda, zahvaljujući neposrednom kontaktu za koji mislimo da je izuzetno bitan, zasigurno promijeniti.

Pozivamo Vas i na predavanje koje će povodom otvaranja Područnog ureda u Osijeku, pučka pravobraniteljica mr. sc. Lora Vidović održati u Rektoratu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Trg Svetog Trojstva 3, u četvrtak, 27. studenog 2014. s početkom u 11,00 sati.

Ostale novosti

  • 1