Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci započinje s radom

Pučka pravobraniteljica će u ponedjeljak, 17. studenoga 2014. godine, otvoriti Područni ured u Rijeci, na adresi  Korzo 2ª/I.

Kroz djelovanje Područnog ureda želimo ostvariti suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici – županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bismo doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i na taj način dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti.


Ujedno se želimo približiti i građanima, jer su njihova očekivanja od naše institucije, koja ima široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma, sve veća. Budući da je pučka pravobraniteljica do sada imala Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti pritužiti se i zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji.

Najavljeno je kako će otovrenju Područnog ureda prisustvovati predsjednik Saborskog odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin, gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.
Rad i uloga Pučkog pravobranitelja, posebice u kontekstu djelovanja Područnog ureda, biti će predstavljeni i u prostorijama Gradske vijećnice u Rijeci, u 12.00 sati.

Ostale novosti

  • 1