Novi partneri pučke pravobraniteljice na riječkom području

Značajan doprinos borbi protiv diskriminacije i kršenja ljudskih prava građana na području Primorsko-goranske županije, osigurao je Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci. Predstavnice Ureda, s Odborom za ljudska prava i nacionalne manjine Primorsko-goranske županije dogovorile su redovitu izmjenu informacija o konkretnim slučajevima diskriminacije i kršenja ljudskih prava na tom području Hrvatske.

Sastanak je održan na inicijativu pučke pravobraniteljice, a planirano je i redovito međusobno obavještavanje o situacijama u kojima građani nisu u mogućnosti ostvariti svoja prava. Tom prigodom, Odbor za ljudska prava detaljnije je upoznat i s ovlastima institucije pučkog pravobranitelja te načinom rada Ureda u Rijeci, kojem će članovi Odbora ubuduće upućivati građane s pritužbama.

Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci otvoren je u studenom 2014. godine, a o potrebi njegova postojanja najbolje govori podatak kako je samo u prvih 20 radnih dana zaprimio više od 200 pritužbi građana. Novo dogovorena suradnja s Odborom za ljudska prava Primorsko-goranske županije zasigurno će pridonijeti snažnijem povezivanju građana s Uredom pučke pravobraniteljice, u cilju zaštite njihovih ljudskih prava te temeljitije i efikasnije borbe protiv diskriminacije.

Ostale Novosti

  • 1