Sastanak s predstavnicima Regionalnog info centra za mlade Rijeka „UMKI“

umkiU Uredu pučke pravobraniteljice u Rijeci, na poziv pučke pravobraniteljice, 8. svibnja 2015. godine održan je sastanak između predstavnice Ureda pučke pravobraniteljice i predstavnika udruge Regionalni info centar za mlade Rijeka „UMKI“.

Sastanak je organiziran kako bi s predstavnicima/ama ove organizacije razmijenili informacije: s jedne strane o radu Ureda pučke pravobraniteljice (ovlastima, zaprimanju pritužbi, primanju stranaka u Uredu) i planovima za suradnju s organizacijama civilnog društva te s druge strane, o aktivnostima i planovima organizacije Regionalni info centar za mlade.

Ova organizacija bavi se nizom tema relevantnih za populaciju mladih, radi na istraživanjima, pruža podršku udrugama za mlade, a u svom prostoru osigurava udrugama mladih potrebne tehničke uvjete za radionice, savjetovanja i slično. Također djeluje u području sporta te suzbijanja nasilja, korupcije i diskriminacije u ovom području.

S obzirom na aktualni proces izrade novog Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, u koji je uključen i Ured pučke pravobraniteljice, na sastanku je dogovoreno kako će Ured, kroz svoju savjetodavnu ulogu, u ovaj proces uključiti i zainteresirane organizacije civilnog društva među kojima i Regionalni info centar za mlade Rijeka.

Ostale Novosti

  • 1