Posjet učenika srednjih škola Uredu pučkog pravobranitelja

marioDana 9. siječnja 2015. godine u suradnji sa Centrom za mirovne studije,Ured pučke pravobraniteljice ugostio je  grupu od četrdesetak učenika, polaznika trećih i četvrtih razreda srednje škole. Učenici su posjetili Ured u sklopu studijskog putovanja u organizaciji Centra za mirovne studije pod nazivom „NOT - Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje!“, a dolaze iz sljedećih srednjih škola:  Gimnazija Gospić, Strukovna škola Gospić, Srednja škola Otočac, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, 18. Gimnazija Zagreb, COO Slava Raškaj, Obrtnička škola Požega, Srednja škola Pakrac, Grafička škola Zagreb, Ekonomska i turistička škola Daruvar.

Učenike je ispred Ureda pučke pravobraniteljice pozdravio zamjenik pučke pravobraniteljice dr. sc. Mario Krešić, a prezentaciju o radu ureda, nadležnostima pučkog pravobranitelja, te  sustavu zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj i poziciji pučke pravobraniteljice, održao je savjetnik pučke pravobraniteljice za promicanje ljudskih prava, suradnju i odnose s javnošću Aron Pecnik.

Nakon prezentacije, uslijedila su zanimljiva pitanja učenika o funkcioniranju institucije, njezinom položaju i značaja u Hrvatskoj i Europi, te pitanja o aktualnim pitanjima ljudskih prava u Hrvatskoj. Važno je napomenuti da je ovaj posjet učenika ujedno i početak nove aktivnosti Ureda pučke pravobraniteljice koja ima za cilj educirati učenike i studente o različitim područjima ljudskih prava, promociji ljudskih prava  te načinima rada i nadležnostima same institucije pučkog pravobranitelja. 

 

mario2 aron uvodppIMG 20150109 110356

Ostale Novosti

  • 1