U prigodi Dana državnosti predsjednik Josipović dodijelio priznanje splitskoj udruzi MoST

U nazočnosti predstavnika najviših državnih tijela, veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj, predstavnika gospodarskih, znanstvenih, kulturnih i sportskih organizacije te poglavara vjerskih zajednica, na prigodnoj svečanosti povodom Dana državnosti, predsjednik Republike Ivo Josipović, dodijelio je u Zagrebu odlikovanja istaknutim pojedincima, tvrtkama i udrugama za osobite zasluge i doprinose.

Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge i doprinos dobila je Udruga MoST,  nevladina organizacija sa sjedištem u Splitu, ali s lokalnim, regionalnim i nacionalnim djelovanjem, koja na vrijednostima volonterskog rada, humanosti, solidarnosti, poštivanju različitosti i ljudskih prava pruža konkretnu pomoć potrebitima i podiže kvalitetu života djece, mladih i građana drugih dobnih kategorija.

Inicijator je projekta neformalne mreže Prihvatilišta za beskućnike, koja okuplja sve organizacije, udruge i institucije koje se bave problematikom beskućništva, čime je dala veliki doprinos osvještavanju problema beskućništva, siromaštva i isključenosti u Splitu i cijeloj Hrvatskoj. Uoči dobivanja velikog priznanja, Udruga MoST je na Facebook stranicama skromno objavila da se ovim daje osobit značaj i ranjivim skupinama građana, beskućnicima i mladima s problemima u ponašanju, o kojima skrbe 15 godina.

- Zahvalni smo i ponosni što je prepoznat doprinos jedne splitske organizacije u stvaranju boljeg i pravednijeg društva - napisali su "mostovci".

U ime udruge nagradu je preuzela Đordana Barbarić, članica Savjeta za ljudska prava pučkog pravobranitelja, tijela koje daje prijedloge pučkoj pravobraniteljici za unapređenje njezina rada na način da bude prepoznat u javnosti te istovremeno omogućava bolju suradnju s organizacijama civilnog društva, akademskom zajednicom, nacionalnim manjinama i medijima.

Ostale Novosti

  • 1