Studijski posjet delegacije Ombudsmena BiH

Delegacija Institucije Ombudsmena za ljudska prava Bosne i Hercegovine od 12. do 16. studenoga 2018. bila je u studijskom posjetu Uredu pučke pravobraniteljice, kako bi se upoznali s dobrim praksama u suzbijanju diskriminacije te razmijenili iskustva.

Pravnice iz institucije Ombudsmena BIH primila je zamjenica Tena Šimonović Einwalter te su se upoznale s nadležnostima i mandatima Ureda pučke pravobraniteljice, kroz detaljniji prikaz rada Službe za suzbijanje diskriminacije. O promicanju načela jednakosti i nediskriminacije razgovarale su sa savjetnicama iz Službe za komunikaciju, suradnju i promicanje ljudskih prava. Posjetile su i Područni ured pučke pravobraniteljice u Rijeci, gdje su imale priliku detaljnije se informirati o suradnji koju naša institucija ima s organizacijama civilnog društva u obliku Mreže antidiskriminacijskih točaka, o čemu su razgovarale i sa predstavnicama jedne od članica Mreže, SOS Rijeka.

OMB3

Obišle su i urede posebnih pravobraniteljica, u svrhu upoznavanja s cjelokupnim sustavom za borbu protiv diskriminacije, odnosno nadležnosti posebnih pravobraniteljstava.

Posjeta je bila dio zajedničkog projekta Europske unije i Vijeća Europe „Jačanje kapaciteta institucije Ombudsmena za ljudska prava za borbu protiv diskriminacije“, a jedan od ciljeva je i jačanje regionalne suradnje.


Ostale Novosti

  • 1