Područni ured pučke pravobraniteljice u Osijeku započeo s radom

WP 20141126 14 25 15 ProDanas 26.studenog 2014. godine otvoren je Područni ured pučke pravobraniteljice u Osijeku, a o radu i ulozi pučkog pravobranitelja govorila je pravobraniteljica mr.sc. Lora Vidović.

"Na ovaj se način želimo približiti građanima, jer su njihova očekivanja od naše institucije, koja ima široke ovlasti zaštite i promicanja ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelovanja u ulozi Nacionalnog preventivnog mehanizma, sve veća. Budući da smo do sada imali Ured isključivo u Zagrebu, mnogi građani koji trebaju našu pomoć, zbog udaljenosti, nisu bili u mogućnosti zatražiti zaštitu svojih prava, a na ovaj ćemo im način biti pristupačniji“   kazala je pravobraniteljica Vidović.

Prvom javnom predstavljanju Ureda prisustvovali su prof.dr.sc. Mira Lulić, članica Savjeta pučkog pravobranitelja, predstojnica Katedre za međunarodno pravo i voditeljica Poslijediplomskog specijalističkog studija Ljudska prava na Pravnom fakultetu u Osijeku, gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te župan Osječko-baranjske županije dr.sc. Vladimir Šišljagić.

Kroz djelovanje Područnog ureda, želimo ostvariti suradnju sa svim zainteresiranim dionicima u lokalnoj zajednici – županijama, gradovima, ustanovama i institucijama, nevladinim udrugama, akademskom zajednicom i drugima, kako bismo doprinijeli osvješćivanju javnosti o temama iz područja ljudskih prava i dodatno pridonijeli njihovoj zaštiti.

Građani mogu doći osobno na adresu Hrvatske Republike 19, na prvi kat, javiti se na broj telefona 031/628-050 i 031/628-051 ili nam se obratiti putem elektroničke pošte na adresu  Mnoštvo informacija nalazi se i na web stranicama Ureda, www.ombudsman.hr putem koje se građani mogu detaljnije informirati o našem radu, a dostupni smo i putem twitter profila @Ombudsman.HR

Ostale Novosti

  • 1