Trening o diskriminaciji na radu za djelatnike Ureda Ombudsmana na Kosovu

Iskustva Ureda pučke pravobraniteljice s pojavama diskriminacije na području rada bila su tema treninga koji su savjetnice pučke pravobraniteljice Dijana Kesonja i Monika Čavlović održale za djelatnike Ureda Ombudsmana na Kosovu (OIK) 4. i 5. listopada 2016. u Prištini.

Savjetnice su predstavile strukturu i pojedinačne nadležnosti institucije pučkog pravobranitelja u Hrvatskoj, s osobitim naglaskom na ulogu središnjeg tijela za suzbijanje diskriminacije. Tako je veći dio treninga bio posvećen pravnim izvorima, osnovama diskriminacije na području rada, najboljim europskim praksama vezanima uz ovaj problem te istaknutim predmetima u kojima je postupao Ured, kako u javnom tako i u privatnom sektoru, uključujući i učinak postupanja te odluka u pojedinačnim predmetima.

Tijekom praktičnog dijela treninga sudionici su primjenjivali načela i sudsku praksu u radu na pritužbama i predmetima diskriminacije u području rada, izmjenjujući mišljenja i argumente o različitim pristupima i metodama rada koje se primjenjuju pri suzbijanju diskriminacije. Izuzetno aktivna rasprava pokazala je pozitivnu reakciju sudionika na trening, koji su ocijenili iznimno korisnim.  

Trening je održan na poziv Ureda Vijeća Europe na Kosovu, u okviru projekta „Podrška implementaciji europskih standarda ljudskih prava i reforme ombudsmanskih institucija".

Ostale novosti

  • 1