Prvi mjesec Područnog ureda u Splitu - Pučkoj pravobraniteljici obratilo se više od 200 građana

Već nakon prvih mjesec dana rada Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Splitu, broj građana koji su joj se putem njega obratili prešao je 200. Javljaju se iz svih dijelova južne Hrvatske telefonskim pozivima, osobnim dolaskom, slanjem pošte ili e-maila, a najčešće zbog problema sa socijalnim pravima, radom sudova i upravnih tijela, zbog ovrha i prava iz mirovinskog sustava.  

„Dugo smo radili na pripremama za otvorenje Područnog ureda u Splitu i zato mi je posebno drago što nam se građani s povjerenjem obraćaju u tako velikom broju. Htjeli smo biti prisutni i u ovom dijelu Hrvatske jer, iako je korištenjem interneta u današnje vrijeme komunikacija olakšana, ne smijemo zaboraviti da velikom broju građana nove tehnologije nisu dostupne, posebice starijima i socijalno ugroženima. Blizina Ureda tada je itekako važna za njihovu odluku da nam se obrate ako misle da su im ugrožena ljudska prava ili da su diskriminirani“, izjavila je pučka pravobraniteljica Lora Vidović. Dodala je i kako je mnogim građanima zasigurno lakše svoj problem podijeliti u osobnom kontaktu odnosno dolaskom u Područni ured, nego u telefonskom razgovoru.

Stalna prisutnost institucije u Splitu snažan je doprinos jačanju zaštite ljudskih prava, njihovoj promociji te borbi protiv diskriminacije u Dalmaciji. U prvih mjesec dana otvoreno je 140 predmeta u kojima su pokrenuti ispitni postupci, a taj broj će zasigurno još i rasti. Naime, veliki broj građana najavio je svoj dolazak i u narednim danima.

Podsjećamo, građani se sa svim pitanjima iz nadležnosti pučke pravobraniteljice mogu obratiti u Područni ured na adresi Mažuranićevo šetalište 8a (ulaz iz Tolstojeve) u Splitu, na broju 021 682 980 ili na e-mail adresi

 

Ostale novosti

  • 1