Više od 50 građana obratilo se pučkoj pravobraniteljici u prvom tjednu rada splitskog ureda

Građani južne Hrvatske s povjerenjem su dočekali otvorenje Područnog ureda pučke pravobraniteljice u Splitu, institucije zadužene za zaštitu i promicanje ljudskih prava te za suzbijanje diskriminacije. Pokazuju to podatci nakon prvih tjedan dana rada splitskog ureda, tijekom kojih se ukupno 54 građana obratilo pučkoj pravobraniteljici.

„Drago mi je što su nam stanovnici Dalmacije dali svoje povjerenje i prepoznali u nama instituciju koja im može pomoći u zaštiti njihovih ljudskih prava i u mnogim situacijama koje su im se do sada činile bezizlaznima. Njihov broj, osim o povjerenju, govori i o potrebi naše stalne prisutnosti u ovom dijelu zemlje, kako bismo bili dostupniji osobama koje ne žive blizu jednog od naših ureda. To nam je i bio motiv za otvorenje trećeg Područnog ureda, nakon onih u Rijeci i Osijeku“, izjavila je pučka pravobraniteljica Lora Vidović.

Pomoć u zaštiti svojih prava do sada su zatražili stanovnici Splita, Šibenika, Brača, Makarske, Knina, a javljali su se iz raznih razloga – od imovinsko pravnih problema, ovrha, ostavinskih predmeta, radnog prava, obiteljsko pravne zaštite i mnogih drugih. 

Da će se i dalje nastaviti obraćati s povjerenjem, govori i podatak kako je mnogo građana za nadolazeće dane dogovorilo termin dolaska u tek otvoreni Područni ured, a više informacija o zaštiti vaših prava možete dobiti na adresi Mažuranićevo šetalište 8a u Splitu, na broju 021 682 980 ili na e-mail adresi .  

Ostale novosti

  • 1