Od sada i u Splitu - pučka pravobraniteljica otvara treći Područni ured

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović u ponedjeljak, 21. rujna otvorit će Područni ured u Splitu. Stalnom prisutnošću institucije u ovom gradu, pravobraniteljica želi biti dostupnija građanima južne Hrvatske.

"Mnogi se često, upravo zbog udaljenosti naših ureda od mjesta u kojem žive, ne odlučuju potražiti pomoć u zaštiti svojih prava. Dokazuje to i prošlogodišnje iskustvo iz Osijeka i Rijeke, gdje nam se putem područnih ureda, u manje od mjesec dana od njihova otvaranja, obratilo više od 350 građana", rekla je pravobraniteljica Lora Vidović uoči otvorenja.

Uz unaprjeđenje dostupnosti građanima, područni uredi igraju važnu ulogu i u suradnji s lokalnim partnerima, kako u konkretnim slučajevima zaštite ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije te djelatnosti Nacionalnog preventivnog mehanizma, tako i u edukaciji i osvještavanju javnosti o problemima iz nadležnosti institucije.

Područnom uredu u Splitu građani se mogu obratiti telefonom, e-mailom, faxom na dolje navedenim kontaktima. Također, mogu doći osobno na adresu Mažuranićevo štalište 8a, od utorka do petka između 9 i 12 sati.

telefon: 021 682 980 i 021 682 982

fax: 021 682 983

e-mail:

 

Ostale novosti

  • 1