Ovdje možete pronaći najnovije uredske novosti i kontakte za medije. Informacije o konkretnim problemima iz područja rada Ureda nalaze se u rubrikama Ljudska prava, Diskriminacija, NPM i Međunarodno.

Ukoliko Vam je potrebna izjava ili intervju pučke pravobraniteljice, molimo da nam u upitu navedete i rok za pripremu članka/priloga.

Slobodno nam se obratite i za pomoć u istraživanju teme koju pripremate.

Kontakt:

Sergej Abramov

01 6431 684

 

Pratite nas na Twitteru i Vimeo kanalu.

 

 

"Razlike nisu prepreke. Za društvo bez diskriminacije" - poruka je medijske kampanje koju provodimo u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske i Centrom za mirovne studije, u sklopu projekta „Mind the Gap – Mjerenje (ne)jednakosti u Hrvatskoj“.

Kampanja će biti predstavljena u petak, 1. prosinca 2017. u 12 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1, Zagreb).

Projekt se provodi uz financijsku pomoć Opće uprave za pravosuđe i potrošače Europske komisije, a obuhvaćao je čitav niz različitih aktivnosti u cilju unapređenja postojećih praksi mjerenja nejednakosti, kao i smanjivanja društvenih nejednakosti i diskriminacije. 

Više...

Starije osobe uskoro bi trebale biti snažnije zaštićene od obiteljskog nasilja. Naime, po prvi puta će u Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji za njih biti propisana posebna zaštita, a njihovo zanemarivanje, poput ostavljanja teže pokretne osobe same cijelog dana ili neredovito hranjenje, trebalo bi postati kažnjivo.Dio je to promjena koje su na prijedlog pučke pravobraniteljice Lore Vidović uvrštene u Konačni prijedlog Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Više...

Ostale novosti

  • 1