Na društvenim mrežama, prema navodima s portala Dnevno.hr, objavljen je zabrinjavajući poziv Hrvatima u Vukovaru na bojkot srpskih proizvoda i svih srpskih trgovina u Vukovaru sve dok ćirilica ne izađe iz Vukovara. Posebno zabrinjava da je uz poziv objavljen i popis nepoželjnih srpskih trgovina, pekara, mesnica i drugih obrtničkih i ugostiteljskih objekata u Vukovaru, s nazivima, pa čak i adresama na kojima se nalaze.

Više...

U Zagrebu je od 26.-28. 2. 2014. godine održana 1. Konferencija Nacionalnih manjina Europe i Balkana . „STOP – DISKRIMINACIJI". Konferencija je organizirana u suradnji udruge „Svjetska organizacija Roma u borbi protiv diskriminacije, rasizma i siromaštva" i Hrvatskog nogometnog saveza. Cilj konferencije bio je informiranje javnosti o važnosti borbe protiv diskriminacije i nasilja u sportu, te integracije svih manjina kroz sport. Ispred Ureda pučke pravobraniteljice sudjelovao je savjetnik pučke pravobraniteljice Aron Pecnik, koji je predstavio rad institucije pravobraniteljice kao i dosadašnja iskustva u slučajevima diskriminacije kroz sportske događaje i javne osobe iz područja sporta.

Više...

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović i njena zamjenica Tena Šimonović Einwalter sudjelovale su na Pravnom seminaru za visoku razinu u organizaciji Europske mreže tijela za suzbijanje diskriminacije i promicanje jednakosti (EQUINET), održanom 19. veljače 2014. u Bruxellesu.

Više...

Ostale novosti

  • 1