Ljudska prava u poslovnom sektoru - izazovi i prilike

Foto: Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj

Izazovi i prilike za poslovni sektor u zaštiti ljudskih prava bili su središte predavanja Tene Šimonović Einwalter, zamjenice pučke pravobraniteljice, predstavnicima tvrtki koje posluju u Hrvatskoj. Predavanje je održano u petak 14. listopada 2016. u Zagrebu, u sklopu prve u nizu planiranih radionica pod nazivom „Poslovni sektor i ljudska prava“, u kojima aktivno sudjeluje i zamjenica Šimonović Einwalter, kako bi sudionike upoznala s nadležnostima i ovlastima Ureda pučke pravobraniteljice, koji ima važnu ulogu u povezivanju države, poslovnog sektora i civilnog društva s ciljem zaštite ljudskih prava u različitim poslovnim interakcijama, što uključuje i utjecaj na kreiranje javnih politika.

U samom početku zamjenica Šimonović Einwalter pojasnila je što sve obuhvaća pojam ljudskih prava, podsjetila na odgovornost poslovnog sektora da ih poštuje te obvezu države da ih kroz odgovarajuće politike i zakonodavstvo štiti. Navela je i na koje načine poslodavci svojim djelovanjem mogu imati negativni, ali i pozitivni učinak na ljudska prava.

Posebno se osvrćući na suzbijanje diskriminacije, Šimonović Einwalter je istaknula kako je upravo područje rada i zapošljavanja najčešće u pritužbama građana. „Jedan od uzroka diskriminacije su i negativni vrijednosni stavovi poslodavaca prema pojedinim socijalnim skupinama te negativni stavovi okoline koje poslodavci percipiraju i uvažavaju. Tako smo, primjerice, preventivno prateći oglase za zapošljavanje utvrdili sumnju na diskriminaciju temeljem dobi te imovnog stanja. Sumnja na diskriminaciju temeljem dobi većinom se pokazala opravdanom jer poslodavci nisu mogli objektivno i razumno opravdati taj uvjet, dok se uvjet posjedovanja osobnog vozila pokazao opravdanim u situacijama kada je mjesto obavljanja posla bilo u sredini bez javnog prijevoza. Često se tražilo i radno iskustvo koje može predstavljati diskriminaciju temeljem dobi prema mlađima, što se također procjenjuje od slučaja do slučaja“, pojasnila je Šimonović Einwalter.

Predstavila je i rezultate relevantnih istraživanja, poput onog Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o diskriminaciji na hrvatskom tržištu rada iz 2010. Prema njemu, najizraženija je upravo dobna diskriminacija, pri čemu ju 62 posto nezaposlenih i 66 posto poslodavaca smatra izrazito ili prilično raširenom.

U nastavku predavanja, sudionicima je predstavila edukacije poslodavaca koje Ured provodi u području antidiskriminacije, kao i detalje postupanja kod utvrđene diskriminacije tijekom restrukturiranja jednog trgovačkog društva. Upozorila je i na praksu koja ostavlja prostor negativnom utjecaju na okoliš i zdravlje ljudi, kao i na ostale pojave unutar poslovnog sektora na koje Ured pučke pravobraniteljice reagira.

U sklopu radionice, upraviteljica Solidarne, prve privatne zaklade za ljudska prava i solidarnost u Hrvatskoj Marina Škrabalo, i ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj Mirjana Matešić, ujedno i predstavnice organizatora radionice, sudionicima su predstavile UN-ove Smjernice o poslovnom sektoru i ljudskim pravima (UNGP).

Više o događaju možete doznati ovdje.

 

Ostale novosti

  • 1