10. godišnji seminar europskih ombudsmana u Varšavi

varšavaPučka pravobraniteljica Lora Vidović sudjelovala je u radu 10.nacionalnog seminara Mreže europskih ombudsmana, koji je u organizaciji poljskog ombudsmana,

Irene Lipowitz, te europskog ombudsmana, Emily O'Reilly, održan u Poljskoj, a na temu "Ombudsmani protiv diskriminacije".

Sudionici seminara iz preko 30 europskih zemalja raspravljali su o pravima osoba sa invaliditetom, pravima starijih osoba, kojom prilikom je panel raspravu vodila pravobraniteljica Vidović, te o pravima pripadnika nacionalnih manjina, u kontekstu suzbijanja diskriminacije i prikaza uspješnih praksi pojedinih tijela, a predstavljen je i program praćenja letova prisilnog povratka ilegalnih migranata u zemlje njihova podrijetla, koje neki europski ombudsmani provode.

Sudionici seminara imali su priliku susresti se i sa predstavnicima organizacija civilnog društva u Poljskoj, a primljeni su i na svečanim večerama kod predsjednika Republike Poljske te ministra vanjskih poslova, dok je zadnji dan seminara bio posvećen posjetu i komemoraciji u muzeju Auschwitz-Birkenau, mjestu stradanja više od milijun ljudi tijekom 2. svjetskog rata.

P4270010

Ostale novosti

  • 1