Poziv organizacijama civilnog društva na dostavu podataka za Izvješće pučke pravobraniteljice za 2014. godinu

Trenutno je u tijeku priprema godišnjeg Izvješća za 2014. godinu, a kako bi bilo sveobuhvatno i utemeljeno na kvalitetnim  izvorima podataka pozivamo vas da se uključite u njegovu pripremu na način da nas obavijestite o zapažanjima u vezi pojava diskriminacije u društvu u 2014. godini, s kojima ste se susreli u svom radu.Ovisno o tome što se nalazi u području vašeg rada, molimo vas da nas obavijestite o:

  1. Općenitim pojavama diskriminacije iz područja vašeg rada
  2. Problemima s kojima se susreću grupe građana/ki koje obuhvaćate svojim djelovanjem, u vezi diskriminacije
  3. Problemima u pojedinim područjima života u kojima ste aktivni (npr. rad, socijalna skrb, zdravstvo, zaštita prava starijih osoba, itd…)
  4. Načinima na koje ste postupali u slučajevima kada su se građani/ke obraćali u vezi diskriminacije
  5. Ukoliko ste ih pokretali, o sudskim postupcima u vezi diskriminacije, te presudama u tim slučajevima
  6. Ukoliko ste ih provodili, o istraživanjima u vezi pojavnosti diskriminacije te stručnim skupovima na ovu temu ako ste ih organizirali.

Također vas molimo da nam dostavite i sve ostale informacije o pojavama diskriminacije za koje smatrate da bi trebale biti dio ovog Izvješća, a koje nisu gore spomenute.

Svoje doprinose nam možete dostaviti putem  redovne pošte  na adresu Pučka pravobraniteljica, Trg hrvatskih velikana 6, 10 000 Zagreb ili putem elektroničke pošte na . Molimo da nam ove informacije dostavite do 31. siječnja 2015. godine.

Ostale novosti

  • 1