Održan sastanak predstavnika/ca Ureda pučke pravobraniteljice i regionalnih antidiskriminacijskih kontakt točaka

U ponedjeljak, 1. prosinca 2014. godine na poziv Ureda pučke pravobraniteljice, održan je sastanak između predstavnika/ca regionalnih antidiskriminacijskih kontakt točaka i predstavnika/ca Ureda. Sastanak je održan sa svrhom upoznavanja s novostima iz prošlogodišnjeg rada udruga te Ureda pučke pravobraniteljice na području suzbijanja diskriminacije te razmjene informacija.

Na početku sastanka predstavnici/e regionalnih kontakt točaka ukratko su se osvrnuli na aktivnosti koje su tijekom proteklog razdoblja provodile njihove organizacije u vezi suzbijanja diskriminacije te na broj pritužbi koje je svaka od organizacija zaprimila.

Zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter potom je prisutne podsjetila na uspostavljenu telefonsku liniju u Uredu za koju postoje i promotivni letci koji su već dostavljeni kontakt točkama i preko njih dostupni građanima/kama, nakon čega su predstavnici/e antidiskriminacijskih kontakt točaka upoznati s novim djelatnicima/ama Ureda pučke pravobraniteljice koji rade u Službi za suzbijanje diskriminacije.

Dodatne teme o kojima je bilo riječi bile su strateško parničenje , suradnja na izradi godišnjeg Izvješća pučke pravobraniteljice, izrada Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije, koja je trenutno u tijeku, te sadržaj projekata koje u 2015. planiraju provoditi kontakt točke te onih koje planira provoditi Ured pučke pravobraniteljice.

Ostale novosti

  • 1