Održan seminar: „Razumna prilagodba – preduvjet ravnopravnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju, radu i pri zapošljavanju“

y379115119806768Predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice sudjelovala je na seminaru kojeg je, pod nazivom „Razumna prilagodba – preduvjet ravnopravnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju, radu i pri zapošljavanju“, 11. prosinca 2014. u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik organizirala pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Seminar je organiziran s ciljem pojašnjenja pojma razumne prilagodbe kao preduvjeta stvarne ravnopravnosti osoba s invaliditetom. Uz predstavnike organizatora izlagači na skupu su bili gospođa Marica Mirić, izvršna direktorica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, izv. prof. dr. sc. Ivana Grgurev s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  gospođa Shivaun Quinlivan, direktorica međunarodnog i komparativnog prava i politika za osobe s invaliditetom s Pravnog fakulteta Nacionalnog sveučilišta Irske, gospođa Florence Pondeville iz Međufederalnog centra zajednake mogućnosti iz Belgije i gospodin Joseph Whitakker iz britanskog Saveza za inkluzivno obrazovanje. Uz prezentaciju iskustava i dobre prakse razumne prilagodbe usvojene u zemljama iz kojih dolaze, predavači su posebno istaknuli kako razumna prilagodba često ne uzrokuje dodatne troškove a prilagodljivost i traženje rješenja koja uvažavaju individualne potrebe pojedinca omogućiti će izjednačavanja osoba s invaliditetom i poštivanje njihovih ljudskih prava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavnica Ureda pučke pravobraniteljice popratila je rad seminara kojeg je, pod nazivom „Razumna prilagodba – preduvjet ravnopravnosti osoba s invaliditetom u obrazovanju, radu i pri zapošljavanju“, 11. prosinca 2014. u zagrebačkom Hotelu Dubrovnik organizirala pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

Seminar je organiziran s ciljem pojašnjenja pojma razumne prilagodbe kao preduvjeta stvarne ravnopravnosti osoba s invaliditetom, Uz predstavnike organizatora izlagači na skupu su bili gospođa Marica Mirić, izvršna direktorica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Izv. prof. dr. sc. gospođa Ivana Grgurev s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,  gospođa Shivaun Quinlivan, direktorica međunarodnog i komparativnog prava i politika za osobe s invaliditetom s Pravnog fakulteta Nacionalnog sveučilišta Irske, gospođa Florence Pondeville iz Međufederalnog centra zajednake mogućnosti iz Belgije i gospodin Joseph Whitakker iz britanskog Saveza za inkluzivno obrazovanje. 

Ostale novosti

  • 1