Trening za menadžere: kako izraditi politiku raznolikosti?

Nositelj projekta Povelje raznolikosti Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HRPSOR), organizirao je 10. svibnja 2018. trening za menadžere, s ciljem izrade politike raznolikosti unutar pojedine poslovne organizacije.

Trening je održao direktor European Diversity Research&Consulting Michael Stuber. Prikazao je prednosti uvođenja raznolikosti i uključivosti u organizacije, najbolje primjere prakse na razini EU, vezane uz poslovnu opravdanost i povrate ulaganja primjenom raznolikosti, te prepreke i predrasude. Govorio je i o ulozi odjela za upravljanje ljudskim potencijalima u razvoju politike raznolikosti i izradi strategije u pojedinoj organizaciji.

Naglasio je kako nema jednostavnog obrasca i rješenja, kao i da svaka organizacija treba premostiti predrasude te u svoj rad implementirati raznolikost, otvorenost, uključivost te proaktivno djelovati na postizanju različitosti u svim aspektima rada. Time se doprinosi postavljanju organizacijskog okvira, s naglaskom na razumijevanju i definiranju raznolikosti te se otvara mogućnost uključivanja raznolikosti u poslovnu strategiju s ciljem uspješnog i odgovornog poslovanja.

Zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter navodima predavača dodala iskustva iz postupanja institucije, koja jedino u predmetima diskriminacije ima ovlasti postupati i prema privatnom sektoru. Naglasila je kako ponekad svjedočimo nedopuštenom načinu ostvarivanja raznolikosti i inkluzije u organizacijama, unatoč dobrim namjerama poslodavaca, zbog čega je edukacija poput ove iznimno korisna.

Ostale novosti

  • 1