Povelji o raznolikosti pristupila 34 hrvatska poduzeća

Foto: Hina/Zvonimir Kuhtić

Predstavnici 34 hrvatska poduzeća i organizacije potpisali su "Povelju o raznolikosti Hrvatska" koja ih obvezuje na provedbu politike raznolikosti i nediskriminacije. Hrvatska je 19. europska država čija poduzeća usvajaju povelju, rečeno je na potpisivanju u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR). Od potpisnica se očekuje provedba politike poštivanja raznolikosti, promicanje načela raznolikosti i izvještavanje o aktivnostima u tom području.

Među potpisnicima povelje neke su velike tvrtke i organizacije poput Ine, Atlantic grupe, HEP-a, AD Plastika, Ericssona Nikole Tesle, Coca Cole Hrvatska, Hrvatskog telekoma i Tele 2, Končara, Podravke, OTP Banke, Plive, Privredne banke Zagreb i Splitske banke.

Zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter istaknula je kako je za gotovo 40 posto građana diskriminacija najveći ili jedan od najvećih problema u našem društvu, a najproblematičnije područje upravo je područje rada i zapošljavanja. To je pokazalo „Istraživanje o stavovima i razini svijesti o diskriminaciji i pojavnim oblicima diskriminacije,“ koje je proveo Ured pučke pravobraniteljice, a isto proizlazi i iz pritužbi koje upućuju građani. "Stoga mi je posebno drago što se poslovna zajednica ima priliku snažnije uključiti u borbu protiv diskriminacije, uključujući poticanjem i promicanjem raznolikosti, na što se obvezuju  potpisivanjem Povelje o raznolikosti", istaknula je zamjenica Šimonović Einwalter, koja je i sudjelovala u pisanju Povelje.

"Istraživanja pokazuju da poduzeća koja predvode u primjeni politike raznolikosti imaju više izgleda ostvariti veći profit od nacionalnog prosjeka dok poduzeća koja su pri dnu te ljestvice statistički nemaju velike izglede ostvariti iznadprosječne rezultata", rekla je ravnateljica HR PSOR-a Mirjana Matešić.

"Poslovni sektor cijeni zaposlenike prema kompetencijama i znanju, a politika raznolikosti u poduzećima pomaže razvoju i samorealizaciji svakog zaposlenika što povećava zadovoljstvo, lojalnost i predanost poslu", dodala je kazavši i kako potpisivanjem povelje potpisnik prihvaća javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i svom lancu vrijednosti.

Jedna od točaka povelje odnosi se, naime, i na razvoj raznolikog radnog okruženja potenciranjem integracije zaposlenika svih profila, neovisno o spolu i spolnoj orijentaciji, rasnom ili etničkom podrijetlu, vjeri ili uvjerenju, invaliditetu, dobi i sl.

Predstavnica Europske platforme povelja o raznolikosti Europske komisije Ana Ritz istaknula je da su nediskriminacija i jednake mogućnosti među glavnim prioritetima Europske unije. Naglasila je da je Europska komisija još 2010. godine pokrenula "Europsku platformu Povelja o raznolikosti", koja trenutno okuplja više od 7.100 potpisnika iz 18 zemalja. Više od 14 milijuna zaposlenika sada ima koristi od primjene politike raznolikosti, kazala je Ritz.

Za predstavnicu francuske Povelje o raznolikosti Anne Deschanel uvođenje načela raznolikosti u poduzeća prilika je i za nova zapošljavanja i zapošljavanja onih koji su bili isključeni s tržišta rada. Navela je rezultate istraživanja po kojem kompaniji raste produktivnost kad ima jednako muškaraca i žena u menadžmentu.

Izvor: HINA/UPP

 

Ostale novosti

  • 1