Povelja o raznolikosti u Hrvatskoj

Promocija raznolikosti, nediskriminacije, uključivosti i jednakih mogućnosti na radnom mjestu cilj je s kojim je više od 7100 potpisnika iz 16 zemalja članica EU do sada pristupilo inicijativi Povelje o raznolikosti. Uskoro će to biti moguće i u našoj zemlji, nakon što je osmišljen i usvojen tekst Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj, u čijoj pripremi je sudjelovala i zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter. Projekt je predstavljen 06. rujna 2017. u Novinarskom domu u Zagrebu.

Potpisivanjem Povelje, dokumenta koji se individualno izrađuje u svakoj zemlji, brojna velika, mala i srednja poduzeća, nevladine organizacije, javne ustanove, poslovna udruženja, akademske institucije i drugi prihvaćaju javno podržavati, štititi i razvijati raznolikost u svojoj organizaciji i svom lancu vrijednosti.

Predstavljanje Povelje o raznolikosti u Hrvatskoj

Europska komisija kreirala je 2010. Europsku platformu Povelje o raznolikosti, kako bi podržala razvoj i razmjenu dobrih praksi među zemljama članicama, u skladu s prioritetima EU – nediskriminaciji i jednakim mogućnostima. Dokumenti svih zemalja potiču posvećenost upravljanju raznolikošću i izvan pravno propisanih okvira, a potpisnicima je omogućen pristup alatima za provedbu politike raznolikosti, izvorima najboljih praksi te drugih resursa i instrumenata koje je razvila Europska platforma za raznolikost.

Nositelj projekta u Hrvatskoj je Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj – HR PSOR.

Ostale novosti

  • 1