Studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu u sklopu seminarske nastave iz kolegija Europsko javno pravo, u četvrtak 16. svibnja predavanje je održala zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter. Fokus predavanja bio je na suzbijanju diskriminacije u Republici Hrvatskoj, a studenti su imali priliku čuti podatke iz nedavno objavljenog Izvješća pučke pravobraniteljice za 2018. godinu.

Više...

Što je izravna, a što neizravna diskriminacija, neka su pitanja na koje su mladi polaznici Akademije za politički razvoj imali priliku dobiti odgovor na predavanju i radionici koje je u sklopu seminara o demokraciji i ljudskim pravima s naglaskom na položaj i diskriminaciju manjina, u petak 10. svibnja održala zamjenica pučke pravobraniteljice Tena Šimonović Einwalter.

Više...

Konferencijom „10 godina primjene Zakona o suzbijanju diskriminacije u Hrvatskoj“ koja će se, u organizaciji pučke pravobraniteljice i Kuće ljudskih prava održati u četvrtak 25. travnja 2019. u Kući Europe u Zagrebu, obilježava se desetogodišnjica primjene ovog važnog Zakona kojim je instituciji pučkog pravobranitelja dodijeljen mandat središnjeg tijela za borbu protiv diskriminacije.

Više...

Ostale novosti

  • 1