Europski dan prava pacijenata obilježava se 18. travnja, kad se podsjećamo da su Europskom poveljom o pravima pacijenata iz 2002., prava pacijenata prihvaćena kao temeljna ljudska prava koja se moraju poštivati prilikom ostvarivanja zdravstvene zaštite u svim zdravstvenim sustavima Europske unije.

Više...

Povjerenica za ljudska prava Vijeća Europe Dunja Mijatović sastala se 11. travnja u Zagrebu s pučkom pravobraniteljicom Lorom Vidović, posebnim pravobraniteljicama i djelatnicima svih pravobraniteljskih ureda, kao i članicom Savjeta za ljudska prava pučke pravobraniteljice, s kojima je razgovarala o prioritetima u svom mandatu te o stanju ljudskih prava u Europi i Hrvatskoj.

Više...

U cilju boljeg upoznavanja s problemima stanovnika Virovitičko-podravske županije, pučka pravobraniteljica Lora Vidović sa suradnicima je 9. i 10. travnja obišla gradove Viroviticu i Slatinu te općine Gradina, Novu Bukovicu i Voćin.

Više...

Pozdravljajući uvođenje mogućnosti da liječničke ordinacije mogu izvoditi CRP pretrage, pučka pravobraniteljica Lora Vidović predložila je, u javnom savjetovanju o nacrtu Pravilnika o načinu obavljanja medicinsko-biokemijske djelatnosti u liječničkim ordinacijama, Ministarstvu zdravstva da razmotri mogućnost da certificirani uređaj za njeno izvođenje bude obvezan dio opreme za sve liječničke ordinacije.

Više...

Ostale novosti

  • 1